Tocana cu carne de berbecut

Printeaza

Tocana cu carne de berbecut din:pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi.

Ingrediente:Tocana cu carne de berbecut

  • 1 pulpă de berbecuţ
  • 1 kg ceapă uscată
  • 1 kg roşii mici, cherry
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 300 ml vin roşu, sec
  • câteva fire de pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  •  sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 1 kg cartofi noi
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă carnea. Se freacă cu sare şi rozmarin şi se rumeneşte în uleiul bine încins, până devine maronie.

Apoi se scoate în uleiul rămas, se căleşte ceapa tăiată peştişori până devină aurie şi apoi se pune boiaua. Se amestecă repede şi se ia de pe foc.

Intr-o tavă de cuptor se aşază un strat de ceapă uniform repartizată. Deasupra ei se pune carnea, iar împrejur se pun roşiile tăiate.

Se toarnă vinul şi se dă la cuptor pentru 3 ore. Se serveşte cu cartofi fierţi amestecaţi cu unt şi pătrunjel fin tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.