Tocana de berbecut

Printeaza

O reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa, cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de berbecut

  • 1 kg carne grasa de berbecut
  • 4 cepe
  • 500 g cartofi
  • 1 legatura telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 ml vin
  • 2 gogosari
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţele mai mari, condimentaţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-leîn ulei. Scoateţi-le şi în acelaşi ulei prăjiţi ceapa tăiată mărunt, gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute. Puneţi într-un vas termorezistent carnea prăjită, peste aceasta ceapa şi gogoşarii şi peste ei cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi.

Turnaţi în vas 2 pahare apă şi vinul şi presăraţi deasupra condimente şi ierburi aromate. Puneţi vasul la cuptor pentru cel puţin 1 oră. Dacă scade între timp lichidul din tavă, se mai poate adăuga vin amestecat cu apă.

Tocana de berbecut

Tocana de berbecut

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocana de berbecut
  • tocanita de berbecut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.