Toba

Printeaza

O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai.

Ingrediente:Tobă

  • un stomac de porc
  • limbă
  • ficat
  • muşchiuleţ
  • urechi de porc
  • rât
  • picioarele porcului
  • şorici de pe spinare
  • slănină de la burtă
  • sare
  • piper
  • dafin
  • cimbru
  • maghiran
  • ienibahar
  • un pahar de vin sau chiar două
  • făină de mălai

 

Mod de preparare:

Stomacul porcului se spală in mai multe ape, se freacă cu sare grunjoasă şi se răzuie uşurel cu muchia cuţitului. Se mai limpezeşte, se freacă cu lăină de mălai ca să se albească apoi se lasă la zvântat.Toate cărnurile se fierb în apă cu vin şi sare, piper boabe, dafin cimbru, măghiran şi ienibahar, în ordinea următoare, la început picioarele, râtul, şoriciul, apoi limba, ficatul, muşchiuleţul, slănina.

Când sun bine fierte se taie în fâşii, se mai dreg cu piper şi sare şi se amestecă cu un polonic două, din zeama în care au fiert. Se umple stomacul cu grijă, se coase cu aţă rezistentă şi se fierbe în zeama în care a fiert carnea, cam două ceasuri. Se lasă să se răcească peste noapte în zeamă, iar a doua zi se pune la presă pentru 24 de ore, între două scânduri.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.