Toba simpla de porc

Printeaza

Tobă simplă de porc din: cap de porc, ureche de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi de porc, carne de porc, sare, pipe, morcov, ceapa, patrunjel, boia, usturoi.

Ingredinete:Tobă simplă de porc

  • cap de porc
  • ureche
  • şorici
  • limbă
  • inimă
  • rinichi
  • carne
  • sare mare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • morcov
  • ceapă
  • pătrunjel
  • piper măcinat,
  • boia de ardei dulce
  • usturoi pisat
  • foarte puţin mujdei

pentru gust:

  • sare măruntă

 

Mod de preparare:

Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se desprinde de pe os. Se scot şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se separă de grăsime şi sfe taie totul. Limba, inima şi rinichii se taie în felii subţiri, carnea cam un sfert măcinată, restul tăiat în cubuleţe, şoriciul se taie pe lung, cinci- şapte centimetri (ca macaroanele).

Se amestecă compoziţia, se pun sarea, piperul, usturoiul făcut mujdei, boia de ardei dulce şi supa de carne pentru coa­gulare. Cu acest amestec se umple un stomac de porc.

Odată umplută, toba se coase la capătul unde este deschizătura, se fierbe 15-20 de minute în apa caldă în care a fiert carnea. Se scoate, se pune la teasc, adică între două scânduri curate, cu o greutate deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.