Toba in aspic

Printeaza

Toba in aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc.

Ingrediente:Toba in aspic

  • stomacul porcului
  • 1 kg carne slabă de porc
  • şorici
  • slănină
  • picioare de porc
  • limbă

 

Mod de preparare:

Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la fiert în apă care clocoteşte.

Separat, pui la fiert cu apă rece limba, şoriciul şi carnea. Dai în clocot, arunci apa, umpli vasul cu apă rece. Fierbi totul 1 oră, treci picioarele în acest vas şi fierbi încet cu sare până când carnea se desprinde de os.

Zeama de came trebuie să scadă la 1/4 din cantitatea iniţială, iar şoriciul să fie bine fiert.

Tai carnea în bucăţi mari, tai şoriciul fâşii; laşi limba întreagă; tai slănina cubuleţe; alegi carnea de la picioarele fierte.

Cu toate acestea umpli stomacul porcului. Limba întreagă o pui în mijlocul tobei. Umpli cu zeamă, coşi toba cu aţă groasă şi o fierbi la foc mic.

O laşi să se răcească, o pui între scânduri şi aşezi deasupra o greutate.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Toba in aspic
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.