Toba de porc cu usturoi

Printeaza

Toba de porc cu usturoi din: rinichi, carne de porc, sorici, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Toba de porc cu usturoi

  • un stomac de porc
  • căpăţână de porc
  • rinichi
  • carne proaspătă
  • bucăţi de şorici
  • usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală cu atenţie căpăţâna şi rinichii, în mai multe ape. Fierbem în apă cu sare căpăţâna, rinichii, şoricul şi carnea, apoi se răcesc şi se taie în bucăţi.

In prealabil se curăţă şi se spală insistent stomacul porcului.

Se pune în stomac compoziţia tocată şi potrivită de condimente: sare, usturoi pisat şi piper măcinat. Se toarnă apoi şi puţină zeamă.

Se coase deschizătura stomacului, iar pentru a nu se sparge, se introduce într-o bucată de tifon ce se leagă strâns. Cu totul se aşază într-o oală potrivit de mare, în apă rece şi se dă la fiert timp de o oră.

Când se scoate, se ţine între două funduri de lemn; deasupra se pune o greutate şi se lasă 24 de ore. Toba se consumă proaspătă cu muştar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.