Toba de ardeal

Printeaza

Toba de ardeal

Ingrediente:Toba de ardeal

  • 1 burtă de porc
  • 500 g carne
  • 2 rinichi
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriţă paprică
  • 1 limbă
  • câteva fâşii de şorici
  • 2 urechi (vărfuri)
  • 1 vârf cuţit piper măcinat
  • 200 g slănină (o bucată lungă cât burta)

 

Mod de preparare:

Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu piper, boia şi sare, se pun la fiert în apă puţină, cât să le acopere. Se umple burta bine, punând pe cât posibil fâşiile de carne, limba şi slănina pe lung se coase des, se înţeapă să nu crape

Se pune din nou la fiert în apă rece (să fiarbă 1 jumătate de oră de la primul clocot), dreasă cu 1 ceapă, 3 foi de dafin, 1 pahar vin, 1 lingu­riţă boabe de piper

Se preseaza o zi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irina Petrescu

    Toba de porc ca in ardeal iese belea. Este ft buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.