Tiramisu la pahar (varianta)

Printeaza

Tiramisu la pahar din: smantana, piscoturi, oua, zahar, oua, mascarpone, vin, esenta de rom, cafea, cacao.

Ingrediente:Tiramisu la pahar

  • 200 ml smântână dulce
  • 450 g pişcoturi
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 125 ml vin dulce
  • 4 fiole cu esenţă de rom
  • 500 ml cafea preparată
  • 50 g cacao

 

Mod de preparare:

Parfumează cafeaua cu două esenţe de rom. Mixează gălbenuşurile cu 125 g de zahăr, la bain-marie, până obţii o spumă cremoasă. Toarnă vinul şi amestecă, la foc mic, până obţii o compoziţie ca pentru clătite.

Toarnă uşor peste mascarpone, apoi adaugă smântână bătută frişca. Scufundă pişcoturileîn cafea şi aşază-le în pahare. Pune un strat din crema de mascarpone, apoi pişcoturi înmuiate. Repetă operaţiunea.

Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Pudrează cu cacao şi lasă la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.