Tiramisu la pahar cu amaretto si ciocolata
PrinteazaTiramisu la pahar cu amaretto si ciocolata din: mascarpone, pisc, oua, zahăr pudră, amaretto, ness, apă, cacao, sare, ciocolată albă, ciocolată neagră.
Ingrediente:
- 150 g mascarpone
- 8 piscoturi şampanie
- 3 ouă
- 50 g zahăr pudră
- 20 ml amaretto
- 1 linguriţă ness
- 80 ml apă
- 1 lingură cacao
- 1 praf de sare
- 25 g ciocolată albă
- 25 g ciocolată neagră
Mod de preprare:
Se freacă gălbenuşurile cu 25 g de zahăr pudră până se albesc, se adaugă mascarpone şi se omogenizează amestecul.
Albuşurile se bal spuniă ca pentru bezea cu prafuil de sare şi restul de zahăr pudră. Se încorporează încet în amestecul de gălbenuşuri cu mascarpone.
Se adaugă siropul făcut clin ness, amaretto şi apă, amestecând cu atenţie ca să nu se lase crema. Se aşază pe fundul paharelor pişcaturi, se pune un strat de cremă, alte pişcoturi şi deasupra cremă.
Se presară eu pudră de cacao, se ornează cu bucăţele de ciocolată şi se lasă la rece cel puţin patru ore.
Tiramisu la pahar cu amaretto si ciocolata
Pofta buna!