Tiramisu la borcan

Printeaza

Tiramisu la borcan din: mascarpone, zahar, ou, vanilie, ciocolata, smantana, capsune, biscuiti.

Ingrediente:Tiramisu_la_borcan

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr tos
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri smântână dulce
  • 300 g căpşune
  • 150 g biscuiţi digestivi

 

Mod de preparare:

Se separă oul şi se bate albuşul cu zahărul tos. In alt castron se amestecă mascarpone, zahărul pudră, gălbenuşul şi miezul de vanilie. Se adaugă albuşul şi se omogenizează.

Biscuiţii se mărunţesc în blender. într-o crăticioară se topeşte ciocolata cu smântână dulce, amestecând continuu, la foc mic.

Pentru asamblare se folosesc borcane de cca 500 g. Se pune un strat de cremă, apoi biscuiţii, căpşunele tăiate în sferturi, un strat de ciocolată topită, încă unul de cremă şi la final căpşune tăvălite prin ciocolată.

Borcanele pot fi pregătite cu o zi înainte de picnic şi se ţin la frigider.

Tiramisu la borcan

Tiramisu_la_borcan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.