Tiramisu de la gheaţă

Printeaza

Tiramisu de la gheaţă din: lapte, galbenusuri, mascarpone, frisca, albusuri, cafea rece, rom, piscoturi, cacao.

Ingrediente:Tiramisu_de_la_gheata

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 200 g mascarpone
  • 300 g frisca
  • 2 albusuri
  • 250 ml cafea rece
  • 2 linguri rom
  • circa 150 g piscoturi de sampanie
  • cacao

 

Mod de preparare:

Se dă laptele în clocot. Se bat gălbenuşurile cu 30 g zahăr; se toarnă laptele, amestecând. Se amestecă la foc moale până ce se îngroaşă compoziţia. Se trece printr-o sită şi se amestecă împreună cu mascarpone.

Se bate frişca. Se bat albuşurile cu restul de zahăr până se obţine bezeaua. Se înglobează în cremă bezeaua şi frişca. Se tapetează cu folie transparentă o formă de cozonac (2 kg). Se aşază în ea o parte din cremă.

Se amestecă romul cu cafea; se însiropează pişcoturile şi se repartizează peste cremă. Deasupra se aşază restul de cremă şi încă un strat de pişcoturi însiropate.

Se acoperă tortul cu folie transparentă şi se dă la congelator 8 ore. Inainte de servire se pudrează cu cacao.

Tiramisu de la gheaţă

Tiramisu_de_la_gheata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.