Tiramisu cu rom

Printeaza

Tiramisu cu rom din: galbenus, zahar, mascarpone, piscoturi, cacao, frisca, rom, cafea.

Ingrediente:Tiramisu_cu_rom

  • 4 gălbenuşuri
  • 5 linguri cu zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 500 g pişcoturi de şampanie
  • 4 linguri cu cacao
  • 150 g frişcă
  • 50 ml rom sau 2 fiole cu rom
  • 250 ml cafea cu rom
  • 2 linguriţe cu cafea măcinată foarte fin

 

Mod de preparare:

Amestecă mascarpone cu zahărul, adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, romul, cafeaua fin măcinată şi cacao (păstrează o linguriţă pentru decor), după care pune crema în frigider.

Inmoaie repede pişcoturile în cafeaua caldă (doar pe o parte, pentru a-şi păstra consistenţa) şi aşază-le pe fundul unei tăvi, de preferat detaşabil.

Peste pişcoturi, pune jumătate din cremă, apoi un alt strat de pişcoturi, încă unul de cremă şi la sfârşit frişca. Nivelează cu dosul unui cuţit cu lamă lată şi cerne deasupra cacao.

Dă la rece pentru 24 de ore.

Tiramisu cu rom

Tiramisu_cu_rom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.