Tiramisu cu mascarpone si smantana

Printeaza

Tiramisu: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, esenta de rom, lichior de rom, cafea, smantana dulce, ciocolata menaj.

Ingrediente:Tiramisu.png

  • 1 pachet cu pişcoturi
  • 5 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 cutii cu mascarpone
  • 2 fiole cu esenţă de rom
  • 100 ml lichior de rom
  • 500 ml cafea
  • 100 ml smântână dulce
  • 200 g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Strecoară cafeaua şi amestec-o cu lichiorul de rom. Bate smântână până obţii frişcă. Păstreaz-o la rece. Mixează bine gălbenu­şurile  cu zahărul, până se topeşte. Adaugă mascarpone şi cele două esenţe de rom.

Când s-a încorporat bine, adaugă un albuş bătut spumă şi frişca. Intr-o tavă potrivit de mare, întinde un strat din crema de mas­carpone, apoi un rând de pişcoturi înmuiate în cafeaua răcită.

Continuă operaţia încă o dată. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Presară deasupra ciocolata menaj dată pe râzătoare şi lasă la rece câteva ore.

Tiramisu cu mascarpone si smantana

Tiramisu.png

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun tiramisu??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.