Tiramisu cu mascarpone si smantana
PrinteazaTiramisu: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, esenta de rom, lichior de rom, cafea, smantana dulce, ciocolata menaj.
- 1 pachet cu pişcoturi
- 5 ouă
- 1 cană cu zahăr
- 2 cutii cu mascarpone
- 2 fiole cu esenţă de rom
- 100 ml lichior de rom
- 500 ml cafea
- 100 ml smântână dulce
- 200 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Strecoară cafeaua şi amestec-o cu lichiorul de rom. Bate smântână până obţii frişcă. Păstreaz-o la rece. Mixează bine gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte. Adaugă mascarpone şi cele două esenţe de rom.
Când s-a încorporat bine, adaugă un albuş bătut spumă şi frişca. Intr-o tavă potrivit de mare, întinde un strat din crema de mascarpone, apoi un rând de pişcoturi înmuiate în cafeaua răcită.
Continuă operaţia încă o dată. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Presară deasupra ciocolata menaj dată pe râzătoare şi lasă la rece câteva ore.
Tiramisu cu mascarpone si smantana
Pofta buna!
A iesit bun tiramisu??