Tipuri de pâine care nu îngraşă

Printeaza

Tipuri_de_paine_care_nu_ingrasaTipuri de pâine care nu îngraşă: Vrei sa slabesti, insa dieta ta este mereu compromisa de faptul ca nu poti renunta la paine? Atunci ar fi cazul sa gasesti o alternativa mai sanatoasa si mai saraca in calorii pentru painea alba.

Iata cateva tipuri de paine care nu ingrasa si sunt foarte sanatoase, de aceea sunt indicate persoanelor care vor sa piarda in greutate:

Painea de secara

Una dintre cele mai sanatoase tipuri de paine este cea de secarac. Deoarece aceasta este preparata din grau 100%, ea ajuta la atenuarea balonarii si mentine senzatia de satietate mai mult timp. In plus, painea de secara contine de patru ori mai multe fibre si cu 20% mai putine calorii decat painea alba.

Painea lui Ezekiel

Painea lui Ezekiel este preparata din grau, orz, fasole, linte, mei, alac. Aceasta este o sursa bogata de proteine si contine 18 aminoacizi, care ajuta foarte bine digestia, creste absorbtia de minerale in organism. In plus, acest tip de paine nu contine adaos de zahar, precum painea alba.

Painea integrala de grau

Painea integrala de grau este cea mai sanatoasa si contine si putine calorii. Atentie insa la informatiile de pe etichetele produselor, deoarece multi producatori adauga si alte ingrediente, care ingrasa.

Painea din seminte de in

Painea din seminte de in este o sursa uimitoare de seleniu, potasiu si mangan. Acesta ofera fibrele necesare zi cu zi, acizi grasi esentiali si fitoestrogeni, care vor imbunatati sanatatea, dar te ajuta sa obtii si o silueta de vis.

Painea fara gluten

O dieta fara gluten este o necesitate pentru persoanele care au intoleranta la gluten, dar si pentru persoanele care sunt sanatoase. Aceasta este o buna alternativa pentru painea alba si te ajuta sa scazi rapid in greutatea. Asadar, incearca sa introduci in dieta ta painea fara gluten, pentru o viata mai sanatoasa si o silueta perfecta.

Pita

Un alt tip de paine foarte sanatos este pita facuta din cereale intregrale. Aceasta contine nenumarate vitamine si minerale, care ajita la scaderea nivelului de colesterol si a zaharului din sange. De asemenea, ea contine mai putine calorii decat paunea alba.

Painea din ovaz

Daca vrei sa reduci aportul de carbohidrati tine, painea de ovaz este o alternativa excelenta. Ce este insa grozav este faptul ca ovazul este este o sursa bogata de carbohidrati buni, care sunt mai lenti de digerat si te mentin mai mult timp satul.

Articol preluat de aici.

 

retete

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]

 

retete

Paine – Istorie, beneficii si retete

Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune chestiile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.