Tipar afumat cu legume 

Printeaza

Tipar afumat cu legume din: tipar, paine, morcovi, smantana, arpagic, praz, ceapa.

Ingrediente:Tipar afumat cu legume

  • 500 g ţipar afumat
  • pâine albă prăjită
  • 4 morcovi
  • 150 g smântână
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • arpagic
  • 1 praz
  • 4 lg. oţet
  • 2 cepe roşii
  • 4 lg. ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii, pătrunjelul şi prazul se taie rondele şi se blanşează în apă cu sare dar nu pentru mult timp. Ele trebuie să rămână puţin tari. Se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs.

Ţiparul se filetează, se taie bucăţi şi se aşează împreună cu legumele pe un platou. Inelele de ceapă se pun peste peşte şi legume şi apoi se piperează după gust.

Pentru sos se amestecă oţetul, uleiul, smântână şi sarea care se toarnă peste peşte şi peste legume. La final se ornează cu frunze de arpagic şi se serveşte cu pâine albă prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.