Tigaie de porc picant

Printeaza

Tigaie de porc picant din: ulei de arahide, spata de porc, ceapa, ghimbir, ardei iute, zahar brun, sos de peste, sos de ardei iute, ceapa verde, orez fiert, pak choi.

Ingrediente: Tigaie_de_porc_picant

  • 2 linguri ulei de arahide
  • 500g spată de porc, tăiată in bucăţi
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 75g de zahăr brun
  • sos de peşte
  • 1-2 linguriţe de sos de ardei iute
  • 4 cepe verzi, tăiate în jumătăţi şi rupte în fâşii pe lungime
  • orez fiert şi pak choi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-un wok la foc mare şi prăjeşte rapid bucăţile de carne, în tranşe, până când isi schimbă culoarea. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere şi pune-le deoparte.

Micşorează drastic focul şi adaugă restul de ulei, apoi pune în el ceapa, ghimbirul şi ardeiul iute. Căleşte-le la foc mic două minute, până când încep să se înmoaie. Adaugă zahărul, sosul de peşte şi 200ml de apă şi amestecă bine.

Dă sosul în clocot, amestecând, astfel încât zahărul să se dizolve, apoi readu carnea în wok. Lasă mâncarea să clocotească 8-1O minute, până când sosul se îngroaşă şi devine lucios.

Gustă şi adaugă, dacă e nevoie, puţin sos de peşte suplimentar, împreună cu sosul de ardei iute. Presară deasupra ceapa verde şi serveşte carnea cu orez fiert şi pak choi.

Tigaie de porc picant

Tigaie_de_porc_picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.