Tigaie de legume cu ochiuri

Printeaza

Tigaie de legume cu ochiuri din: grau, ulei de masline, carnati de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, fasole neagra, rosii, ardei iute, chimen, boia de ardei, oregano, oua, branza, coriandru, avocado, guacamole, tortilla.

Ingrediente:Tigaie de legume cu ochiuri

  • ½ ceasca grau
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 carnati de pui picanti, cuburi
  • 1 ardei gras, cuburi
  • ½ ceapa, tocată
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 cutie fasole neagra
  • 1 cutie rosii, zdrobite
  • 1½ ardei iute in sos adobo, tocat
  • 1¼ lingurite de chimen măcinat
  • ¾ lingurita boia de ardei
  • ¾ lingurita oregano uscat
  • 5 oua

Pentru garnitura:

  • ¼ cană brânză maruntita
  • 2 linguri coriandru proaspat
  • avocado cuburi sau guacamole
  • tortilla

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160C.

Gatiti graul intr-o oala cu apa sarata timp de 10 minute. Scurgeti si pastrati deoparte. Se încălzește uleiul de măsline intr-o tigaie mare, adăugați cârnații și rumeniti usor, aproximativ 4 minute.

Adăugați ardei gras, ceapa, usturoiul și sotati timp de 3-4 minute. Se adauga fasolea neagră, roșiile zdrobite, graul fiert, ardeiul iute, chimen, boia de ardei și oregano și se fierbe timp de 10 minute.

Gustati și se condimentează cu un praf de sare. Scoateți tigaia de pe foc și formari 5 adancituri in sos, in care spargeti cate 1 ou.Transferati tigaia la cuptor timp de 10 minute.

Garnisiti cu coriandru proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.