Tigaie cu ciuperci brune
PrinteazaTigaie cu ciuperci brune din: piept de pui, ardei, dovlecei, ciuperci, ulei, usturoi, boia, vin, sare, piper.
- 1/2 piept de pui
- 2 ardei capia
- 2 dovlecei
- 250 g ciuperci brune
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ceaşcă vin alb
- câteva fire de oregano
- 1 linguriţă boia afumată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui cubuleţe şi se pune la călit în ulei de măsline. Se spală şi taie ardeiul capia şi dovlecelul şi se adaugă în tigaie, alături de pieptul de pui.
Se curăţă ciupercile cu un şervet de hârtie umezit puţin, apoi se taie şi se adaugă peste restul ingredientelor.
După ce s-au călit legumele şi pieptul de pui, se adaugă usturoiul mărunţit, oregano tocat mărunt, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce afumată, apoi se toarnă vinul alb şi se mai lasă puţin.
Se garniseşte cu frunzuliţe de oregano.
Pofta buna!