Tigaie cu carne tocata si fructe

Printeaza

Tigaie cu carne tocata si fructe din: ceapa, rosii, ulei, carne tocata de vita, sare, piper, curry, supa de legume, vin, cartofi, piersica, prune uscate, stafide.

Ingrediente:Tigaie cu carne tocata si fructe

  • 3 cepe roşii
  • 2 roşii
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 6oo g carne tocată de vită
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de curry
  • 125 ml supă de legume
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 500 g cartofi
  • 4 jumătăţi de piersică din conservă
  • 100 g prune uscate
  • 2 linguri stafide

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă. Se toarnă apă fiartă peste roşii, după care li se îndepărtează coaja, cotorul şi seminţele. Pulpa se taie în opt bucăţi.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, până devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi roşiile, apoi se condimentează. Masa se lasă la prăjit circa 5 minute, după care se toarnă vinul şi supa de legume şi se fierbe totul încă 10 minute, la foc mic.

Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se adaugă la carne. Se lasă întregul amestec să fiarbă încă 15 minute.

Intre timp, se scurg piersicile şi se taie fâşii subţiri. Se toacă prunele. Se spală stafidele cu apă fierbinte. Toate fructele se adaugă apoi în tigaie, se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă să clocotească la foc micîncă 10 minute.

Amestecul se asezonează şi se serveşte cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.