Terina cu urda

Printeaza

O reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry.

Ingrediente:Terina cu urda

  • 500 g spanac
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de leurda verde)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte dulce
  • 300 g urda
  • 300 g telemea de vaca
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • rosii cherry pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai mărunt ceapa şi usturoiul (sau leurda), le căleşti în ulei încins două minute, apoi adaugi spanacul spălat, scurs, tăiat fâşii şi continui călirea în¬că cinci minute. Adaugi jumătate din cantitatea de lapte şi le laşi să fiarbă circa 10 minute.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, după care iei vasul de pe foc. Baţi ouăle cu restul de lapte, adaugi urda fărâmiţată şi amesteci cu compoziţia de spanac.
Torni jumătate din compoziţie într-o formă de cozonac tapetată cu folie de copt, adaugi apoi un strat de telemea de vacă rasă şi acoperi cu restul de spanac.

Aşezi forma într-un vas cu apă care să acopere forma jumătate. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Scoţi terina din cuptor, o laşi să se răcorească şi o răstomi cu atenţie pe un platou. O decorezi cu felii de roşii şi o serveşti tăiată felii groase, după ce se răceşte complet.

Terina cu urda

Terina cu urda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.