Terina de pui cu prosciutto

Printeaza

Terina de pui cu prosciutto din: praz, ulei de masline, ciuperci, usturoi, cimbru, gelatina, supa de pui, prosciutto, carne de pui, patrunjel.

Ingrediente:Terina de pui cu prosciutto

  • 4 fire de praz, feliate
  • 4 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns
  • 400g mix de ciuperci, curăţate şi feliate
  • 2 căţei întregi de usturoi
  • câteva fire de cimbru
  • 4 foi de gelatină
  • 300ml supă de pui concentrată
  • 10 felii de prosciutto
  • 800 g carne de pui fără pieliţă
  • 2 mâini amestec de hasmăţui, frunze de pătrunjel cu frunza lată şi tarhon, tocate

 

Mod de preparare:

Se căleşte prazul cu 2 linguri de ulei, la foc moale, 15 minute, până se înmoaie şi se dă deoparte să se răcorească. În uleiul rămas se frig pentru 2 minute ciupercile, usturoiul şi cimbrul şi se dau deoparte.

Se înmoaie gelatina în apă rece şi se pune supa la încălzit. Se dizolvă gelatina în supă, se condimentează şi se dă deoparte. Se aşază toate ingredientele astfel încât să le aveţi la îndemână când începeţi să preparaţi terina.

Se tapetează o formă de terină sau de cozonac cu folie alimentară Se aşază feliile de prosciutto astfel încât să acopere fundul şi părţile laterale şi se lasă marginile să atârne afară.

Pentru orice soi de terină, dulce sau picantă, se începe prin tapetarea formei cu folie alimentară. Se unge tava cu puţin ulei pentru ca folia alimentară să adere mai bine.

Se şifonează folia alimentară cocoloş în mână (o face mai uşor de mânuit), apoi se desface şi se presează pe fundul formei. Se apasă în colţurile formei, apoi se presează de părţile laterale.

Nivelaţi uşor cu mâna peste toate lateralele formei pentru a vă asigura că nu au rămas goluri de aer.

Se umezeşte fundul formei cu un strop de supă. Se aşază un strat uniform de pui, apoi se mai adaugă puţină supă.  Se presară un strat de ciuperci (adăugând cimbrul şi usturoiul). Se condimentează cu sare şi piper şi se mai stropeşte cu puţină supă.

Se adaugă încă un strat de pui urmat de unul de praz, altul de pui, după care verdeţuri. Se stropeşte cu supă între fiecare strat şi se condimentează pe parcurs cu sare şi piper.

Se repetă operaţiunea până când se adaugă toate ingredientele sau se umple forma până la refuz. Se încheie cu un ultim strat de verdeţuri, supă din belşug, apoi se presează ingredientele de câteva ori astfel încât supa să poată pătrunde prin toate golurile.

Se îndoaie feliile de prosciutto, asfel încât să se acopere terina. Se împachetează cu folia alimentară şi se apasă uşor. Se acoperă cu o tavă, se pune deasupra o greutate şi se lasă la rece peste noapte.

Cu 20 de minute înainte de a servi se îndepărtează tava şi greutatea. Se dă la frigider să se întărească. Înainte de a se servi se scoate din formă.

Se ţine împachetată în folie până se aranjează pe farfurii

Se feliază terina cu grijă cât este încă împachetată în folie alimentară. Se îndepărtează folia şi se aşază o felie în mijlocul fiecărei farfurii.  Se aranjază bucăţele de pară în jurul fiecărei felii.

Se stropeşte cu supă de pui marginea farfuriei şi apoi se repetă operaţiunea cu puţin ulei.  Se presară câteva frunze de salată, se asezonează terina cu puţină sare de mare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.