Terină de peşte

Printeaza

Terină de peşte

Ingrediente:Terină de peşte

  • 500g file de merluciu
  • 10-12 fe­lii de somon afumat
  • 2 ouă
  • l/4 linguriţă nucşoară rasă
  • 250ml smântână
  • 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt
  • 4 linguri maio­neză acrită cu lămâie
  • ulei pentru uns tava
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi se înlătură eventualele oase găsite. Se pun cubuleţele de peşte într-un castron, se aco­peră castronul cu folie de plastic şi se pune la frigider pentru 15 miiiute. Se unge cu vilei o tavă de chec.

Pe fundul ei se aşază o hârtie de copt apoi se tapetata în întregime tava cu felii­le de somon. Se scot cubuleţele de peşte din frigider şi se face din ele un piure fin cu ajuto­rul unii blender.

Se bat spumă albuşurile cu puţină sare, pi­per şi cu nucşoara. Când spu­ma este consistentă, se adaugă smântână şi se amestecă de câteva ori prin răsturnare, nu prin frecare.

Se toarnă spuma peste cuburile de peşte şi se amestecă. Jumătate din compo­ziţie se pune în tava pregătită cu feliile de somon.

Deasupra se pune amestecul omogen obţinut din spanacul tăiat mărunt şi 2 l nguri spumă de albuş cu peşte. Se întinde amestecul în strat uniform. Peste acesta se pune restul amestecului de spumă de ou cu peşte. Se aco­peră terina cu felii de somon.

Tava se acoperă cu folie dublă de copt. Se coace într-o altă tavă mai mare în care s-a pus apă. Se coace aproximativ 1 oră sau până când, dacă se înţeapă terina cu o scobitoarei aceasta iese curată.

Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit şi apoi se scoate terina pe un platou, prin răsturnare. Se taie în felii şi se serveşte cu maioneză ameste­cată cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.