Terină de orez cu ardei gras

Printeaza

O reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Terină de orez cu ardei gras

  • 260 g orez
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă albă mică
  • 2 1 supă concentrată de legume
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 crenguţă cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală bine ardeii, taie-i jumătăţi şi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Taie-i mai întâi fâşii, apoi cubuleţe. Păstrează câteva fâşii în­tregi pentru decor.

Pune ceapa tocată mărunt într-un vas termorezis- tent cu untul şi jumătate din cantitatea de ulei şi soteaz-o 6-7 minute în cuptor. Adaugă ar­deii şi ţine totul în cuptor 8 minute, amestecând frecvent. Pune orezul spălat bine, amestecă şi toarnă supă caldă cât să-1 acopere. Fierbe-1 circa 25 de minute.

Intre timp, căleşte fâşiile de ardei păstrate în uleiul rămas. Unge cu unt o formă ceramică termorezistentă şi pune în ea orezul amestecat cu cimbrul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Ai grijă ca orezul să fie al dente, cremos şi fluid (dacă este nevoie, mai adaugă puţină supă).

Pune vasul 5-6 minute în cuptor, reglat pe funcţiunea grill, la putere medie. Scoate din cuptor şi răstoarnă forma pe un platou. Decorează cu fâşiile de ardei călite şi serveşte terina imediat.

Terină de orez cu ardei gras

Terină de orez cu ardei gras

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.