Terina de cartofi – reteta usor de preparat

Printeaza

Terina de cartofi din: bacon, cartofi, ciuperci, ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de branza, gelatina, marar, ulei, sare.

Stiati ca… compozitia principala a terinei este umplutura? In loc sa fie coapte la cuptor, terinele sunt fierte la bain-marie, fara apa.

Ingrediente:Terina_de_cartofi

  • 200 g bacon feliat
  • 4-5 cartofi mari
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 6 ouă de prepeliţă
  • 3 morcovi
  • 1 broccoli mic
  • 100 g unt
  • 100 g telemea
  • 1 lingură cu cremă de brânză
  • 2 pliculeţe cu gelatină
  • mărar
  • ulei
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Unge o formă de chec cu ulei şi tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Aşază feliile de bacon în aşa fel încât să acoperi atât baza, cât şi pereţii formei.

Pregăteşte un piure din cartofii fierţi, zdrobiţi şi amestecaţi cu untul, brânza rasă şi crema de brânză.

Incorporează un pliculeţ de gelatină pregătit conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune piureul în formă.

Separat, fierbe broccoli, morcovii şi ouăle. Din loc în loc, înfige ouăle de prepeliţă şi bucheţelele de broccoli (cu inflorescenţa în jos).

Pune morcovii: unul tăiat în triunghi, iar restul, în fâşii mai groase.

Presara mararul tocat fin si intinde deasupra ciupercile inabusite impreuna cu ceapa tocata fin.

Acopera cu feliile de bacon de pe margine si lasa la rece doua ore.

Scoate din forma si imbraca terina in restul de gelatina.

 

Terina de cartofi

Terina_de_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

retete

Terină cu vinete și curcan

Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei   Mod de preparare: […]

Terina cu manatarci

Terina cu ciuperci de padure

Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.