Terina cu somon si ardei copt

Printeaza

Terina cu somon si ardei copt din: ardei capia, crema de branza, unt, smantana, gelatina, tije de sparanghel, busuioc, fileuri de somon, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Terina_cu_somon_si_ardei_copt

  • 5-6 arde capia rosii mari
  • 300 g crema de branza
  • 100 g unt
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 10 g gelatina
  • 10 tije de sparanghel
  • frunze de busuioc pentru decor
  • 2 fileuri potrivite de somon
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Coci ardeii capia si-i cureti de coaja, cotoare si seminte. Ii tai in doua, pe lungime, si ii pui pe o farfurie. Amesteci cu mixerul crema de branza, cu 75 g unt si cu smantana. Condimentezi cu sare dupa gust si adaugi gelatina, preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cureti de coaja marginilie mai lemnoase ale sparanghelului. Il speli si-l pui la fiert 13-15 minute, pana se inmoaie. Scurgi apa, apoi sotezi in restul de unt 3-4 minute. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Dai deoparte si lasi la racit.

Speli fileurile de somon si le usuci pe servetele de bucatarie. Incingi o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta si sotezi somonul, pe ambele parti, cate 2 minute. Cand este gata, il iei cu o spatula de bucatarie si-l asezi pe un platou sa se raceasca.

Tapetezi o forma dreptunghiulara pentru cozonac cu folie de plastic si asezi, respectand ordinea, un strat de ardei capia, jumătate din amestecul de brânză, câteva tije de sparanghel. Continui cu fileurile de somon, apoi fâşiile de ardei copt, restul de amestec de brânză, sparanghel şi închei cu ardeiul capia.

Acoperi cu folie de plastic şi introduci forma la frigider pentru minimum 6 ore. Scoţi din formă, feliezi şi decorezi terina cu frunze de busuioc.

Terina cu somon si ardei copt

Terina_cu_somon_si_ardei_copt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.