Terina cu ciuperci de padure

Printeaza

Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper.

Ingrediente:Terina cu manatarci

  • 1 kg ciuperci (manatarci)
  • 4 oua
  • 1 ou pentru uns pe deasupra
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1 pachet foi de placinta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi ciupercile, lăsaţi-le la scurs, păstraţi deoparte, întregi, 4 sau 5 ciuperci, cam de aceeaşi dimensiune. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, căliţi-o în unt, apoi adăugaţi celelalte ciuperci, tăiate în cubuleţe.

Puneţi usturoiul pisat, sare şi piper şi lăsaţi ciupercile să se înmoaie, la foc potrivit. Luaţi apoi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.

Puneţi într-un castron pâinea înmuiată în lapte, stoarsă şi sfărâmată, adăugaţi ouăle bătute, pătrunjelul tocat, smântână, caşcavalul ras şi la urmă ciupercile şi ceapa călite. Condimentaţi cu sare şi pi­per.

Ungeţi cu ulei foile de plăcinte şi suprapuneţi-le, apoi tapetaţi cu ele o tavă de chec, lăsând în exterior o parte a foilor, pentru a putea acoperi şi umplutura.

Turnaţi în tavă jumătate din amestecul cu ciuperci călite. Aşezaţi apoi în picioare, ciupercile întregi, păstrate, pe care le-aţi fiert 5 minute în apă cu sare.

Peste acestea turnaţi compoziţia rămasă.

Nivelaţi şi acoperiţi cu foile de plăcintă. Ungeţi terina cu ou bătut şi coaceţi-o la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.