Terina cu legume

Printeaza

Terina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli.

Ingrediente:Terina_cu_legume

  • 1 morcov
  • 250 g brânză de vaci
  • 150 g iaurt
  • 150 g creme fraiche
  • 4 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • 200 g felii de morcov opărite
  • 200 g felii de zucchini opărite
  • 200 g bucheţele de broccoli opărite

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovul se curăţă şi se taie beţişoare subţiri. Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul, creme fraiche, ouăle, pătrunjelul, sare şi piper.

Se capitonează o terină cu hârtie de copt şi se unge cu unt. Se aşează pe deasupra beţişoarele de morcov, apoi se umple cu masa pe bază de brânză de vaci şi cu legumele.

Terina se acoperă bine cu folie de aluminiu, apoi se scufundă până la 2/3 într-o baie de apă fierbinte şi se bagă la cuptor pe ultima şină. Se coace 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească neacoperită.

Se răstoarnă şi se taie felii, apoi se serveşte.

Terina cu legume

Terina_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.