Terina cu legume
PrinteazaTerina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli.
- 1 morcov
- 250 g brânză de vaci
- 150 g iaurt
- 150 g creme fraiche
- 4 ouă
- 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper
- 200 g felii de morcov opărite
- 200 g felii de zucchini opărite
- 200 g bucheţele de broccoli opărite
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovul se curăţă şi se taie beţişoare subţiri. Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul, creme fraiche, ouăle, pătrunjelul, sare şi piper.
Se capitonează o terină cu hârtie de copt şi se unge cu unt. Se aşează pe deasupra beţişoarele de morcov, apoi se umple cu masa pe bază de brânză de vaci şi cu legumele.
Terina se acoperă bine cu folie de aluminiu, apoi se scufundă până la 2/3 într-o baie de apă fierbinte şi se bagă la cuptor pe ultima şină. Se coace 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească neacoperită.
Se răstoarnă şi se taie felii, apoi se serveşte.
Terina cu legume
Pofta buna!