Terina cu ficat de porc si slanina

Printeaza

Terina cu ficat de porc si slanina din: ficat de porc, carne de porc tocată, slăninuţă împănată afumată, făină, sare, piper, ou, smantana, prune, untura.

Ingrediente:Terina cu ficat de porc si slanina

  • 500 g ficat de porc
  • 250 g carne de porc tocată
  • 150 g slăninuţă împănată afumată
  • 1 lingură făină
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 150 ml smântână
  • 100 g prune
  • 100 g untură

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală ficatul şi se curăţă de pieliţe; se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă împreună cu carnea şi se adaugă făină, sare, piper, smântână şi oul. Se ames­tecă bine.

Se tapetează cu felii de slăninuţă o formă de cozonac. Restul de slăninuţă se taie bucăţele şi se înglobează în compoziţia de fi­cat.

Se repartizează în formă 1/2 din cantita­tea de umplutură; deasupra se aşază prune şi din nou umplutură. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se aşază într-o formă de sufleu cu apă.

Se coace 2 ore în cuptorul în­cins la 160 °C. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se toarnă untură şi se dă la frigider.

Terina cu ficat de porc si slanina

Terina cu ficat de porc si slanina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.