Terina cu branza

Printeaza

O reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de masline, piper.

Ingrediente:

  • 2 legături pătrunjel verde
  • 4 frunze busuioc
  • 6-7 ardei copţi conservaţi
  • 400 g telemea de oaie
  • 5 linguri brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 1 plic gelatină
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci pătrunjelul şi busuiocul marunt si le freci cu putin ulei de masline.

Dai telemeaua pe răzatoare, apoi o amesteci cu smântâna, branza dulce si piper, dupa gust. Topesti gelatina in 50 ml apa fierbinte, apoi o adaugi in in compozitia de branza si amesteci.

Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic, întinzi jumatate din amestecul de patrunjel, pui un strat de ardei copt, presari patrunjel si pui jumatate din compozitia de branza.

Continui cu patrunjel, ardei copti si compozitia de branza ramasa.

La final, aşezi un strat de ardei, strângi fo­lia de plastic peste chec şi dai totul la frigider pen­tru trei ore.

Răstorni che­cul rece pe un platou, în­depărtezi folia de plastic şi îl tai felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai auzit pana acum de terina, ce e terina?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.