Terina cu ardei copt

Printeaza

O reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa , supa, unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Terina cu ardei copt

  • 250 g orez cu bobul lunguiet
  • 2 oua
  • 4 ardei grasi rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa alba
  • 2 l supa strecurata de legume
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci ardeii roşii, îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi laşi la scurs în strecurătoare. Cureţi ardeiul gal­ben de cotor şi seminţe, apoi îl tai cubuleţe şi le căleşti cu ceapa tocată mărunt cu o lingură de ulei bine încins, până se înmoaie.

Fierbi orezul în supa strecurată de legume 10 minute, îl strecori şi-l laşi acoperit 15 minute să se umfle. Amesteci, într-un castron mare, orezul, ar­deii cu ceapa, ouăle bătute ca pentru omletă, uleiul rămas, nucşoara rasă, cimbrul uscat, sare şi piper, după gust.

Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec unsă cu unt, adaugi ardeii copţi pe toată suprafaţa, apoi torni restul compoziţiei, adaugi untul rămas şi introduci forma la cuptor pentru circa 40 de minute. O serveşti tăiată felii, caldă sau rece.

Terina cu ardei copt

Terina cu ardei copt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.