Terci de mei cu banane si caise

Printeaza

Terci de mei cu banane si caise din: fulgi de mei, apa, lapte, sare, zahar fin, miere, scorţişoară măcinată, banană, unt topit, caise din compot.

Ingrediente:Terci_de_mei_cu_banane_si_caise

  • 200 g fulgi de mei
  • 150 ml apă
  • 500 ml lapte
  • sare
  • zahăr fin după gust
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 banană
  • 3 linguri unt topit
  • 250 g caise din compot (scurse de zeamă)

Mod de preparare:

Se înmoaie fulgii de mei cu apă rece şi se lasă cel puţin 30 min. Apoi se toarnă laptele, 1 praf de sare şi zahăr după gust.

Se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale până ce se obţine o compoziţie groasă (cca 4 min).

Se înglobează scorţi­şoara şi bananele decojite şi tăiate rondele; se stro­pesc cu miere şi unt topit. Se aşază deasupra caise.

Terci de mei cu banane si caise

Terci_de_mei_cu_banane_si_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.