Tempura de legume

Printeaza

Tempura de legume din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei, sare.

Ingrediente:Tempura_de_legume

  • 200 ml apă rece
  • 1 ou
  • 125 g făină
  • 1 vârf de cuţit boia de ardei iute
  • 3 dovlecei
  • 18 ciuperci champignon
  • 3 morcovi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • ulei de arahide pentru fritat
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: se toarnă apa într-un bol şi se adaugă gălbenuşul, apoi făina, boia şi sare, bătând cu telul. Se dă la frigider cca 1 oră.

Se taie dovleceii în rondele de 0,5 cm grosime. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie rondele. Se spală ardeii graşi, se taie în două, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţele albe şi pulpa se taie fâşii.

Se încinge uleiul pentru fritat; se trec legumele prin aluat şi apoi se plonjează în baia de ulei încins; se lasă cca 1 minut, întorcându-le cu spumiera. Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie.

Se servesc alături de sos de soia şi sos picant.

Tempura de legume

Tempura_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.