Tempura de creveti

Printeaza

Reţetaa acesta ilustrează cel mai bine tehnica de preeparare numită agemono, adică prăjirea alimenntelor în baie de ulei.

Se spune că cei care au adus aceste tempura în Europa, în secolul XVII, au fost misionarii portughezi.

Iniţial, tempura se consumau doar în zilele în care, confoorm calendarului, creştinii nu aveau voie să mănânce carne, înlocuind-o fie cu peşte, fie cu legume.

Aluuatul este foarte uşor şi constă de fapt dintr-un amestec de ouă, făină şi apă. In această compooziţie subţire se pot cufunda tot felul de legume, precum dovlecei, dar şi peşti mai mici.

După aceea se pun la prăjit într-un ulei vegetal neutru sau în ulei de susan.

In Japonia, tempura sunt nişte gustări tip fast-food foarte populare, făcute la cererea clientului. Creveţii sunt foarte potriviţi pentru tempura: de altfel, în întreaga Asie, din China până în Thailanda şi Vietnam, creveţii se prăjesc în diferite tipuri de aluat subţire.

In Japonia, tempura de creveţi se consumă cu un sos făcut cu soia, dashi (supă de peşte), vin de orez, fâşii foarte subţiri de daikon (ridiche albă) şi ghimbir.

 

Tempura de creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.