Telina gratinata

Printeaza

 Telina gratinata

Ingrediente:Telina gratinata

  • 700 g telină franţuzească
  • 1/2 lingura unt
  • 1 lingură zeamă de carne
  • 150 g caşcaval sau parme­zan
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm ţelină franţuzească (fără ră­dăcină), o tăiem şi o spălăm foarte bine. Apoi o punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare. O fierbem puţin, ca să nu se desfacă. O scoatem şi o punem într-o cratiţă cu o bucată de unt şi cu zeamă de carne (simplă sau concentrată). Lăsăm ţelina să fiarbă pînă scade zeama, rămînînd sos foarte puţin.

Pe urmă aşezăm ţelina într-un vas re­zistent la foc. Turnăm sosul deasupra. Presărăm cu mult caşcaval şi cu pesmet. Punem peste ţelină 2-3 bucăţele de unt şi dăm la cuptor. Cînd mîncarea capătă culoare frumoasă, o servim la masă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut telina gratinata. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.