Telina cu masline verzi si vin

Printeaza

Telina cu masline verzi si vin din: telina, ceapa, usturoi, masline, vin, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Telina cu masline verzi si vin

  • 500 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline verzi
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii subţiri, apoi o scoţi. In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori şi când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat.

Amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în vas. Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi adaugi în sos măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare după gust.

Laşi câteva minute să se combine aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.