Teacake

Printeaza

Un teacake se distinge de o banală chiflă prin aluatul dulce, dospit cu drojdie, la care se adaugă câteva stafide. Chifla are un diametru de aproximativ 10 cm. Ea se taie în două, se prăjeşte, se unge cu unt şi se serveşte la ceai.

In anumite părţi din Yorkshire şi Lancashire, un teacake nu conţine stafide. Teacake este, de fapt, numele generic dat unei chifle, numite în nordul Angliei „breadcake sau „barm cake”, care poate fi mâncată chiar şi cu cartofi pai.

In Yorkshire, adevăratul teacake este numit „fat rascal”.

Teacakes sunt foarte îndrăgite în sudul Statelor Unite ale Americii, termenul desemnând însă aici nişte prăjiturele aromatizate cu vanilie şi condimente. Există o largă varietate de reţete pentru chiflele americane.

Tunnock’s Teacakes, un produs comercial scoţian, nu este de fapt un teacake, ci un fursec cu bezea. Teacakes sunt în Australia checuri, uneori presărate cu zahăr şi scorţişoară, numite astfel deoarece se servesc la ceai.

In Irlanda, brack teacake este un chec consistent cu fructe uscate, asemănător pâinii cu fructe uscate, diferenţa fiind că este dospită cu ouă şi praf de copt în loc de drojdie.

 

Teacake

Teacake

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.