Tatar Azu
PrinteazaTatar Azu din: spata de vita, cartofi, ceapa, usturoi, castraveti, stafide, pasta de tomate, supa de legume, ulei, sare, piper, oua.
- 600 g spată de vită
- 600 g cartofi
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 200 g castraveţi cornişon muraţi
- 50 g stafide
- 300 g pastă de tomate
- 2 căni supă de legume
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 1 vârf de cuţit de sare
- sare şi piper negru după gust
- 2 ouă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în cubuleţe şi prăjiţi-o în 30 ml de ulei, până când devine aurie. Tăiaţi ceapa în fâşii şi adăugaţi-o în tigaie. Apoi turnaţi supa şi lăsaţi mâncarea la foc mediu, cu capac, timp de două ore.
Curăţaţi şi tăiaţi cartofii în cuburi. Uscaţi-i pe un şervet de hârtie şi apoi prăjiţi-i în uleiul rămas, până când sunt pe jumătate gata.
Tăiaţi castraveciorii în bucăţi mari. Combinaţi-i cu carnea, stafidele, pasta de tomate, sarea şi piperul negru.
La final, adăugaţi cartofii prăjiţi pe jumătate şi usturoiul tocat mărunt. Adăugaţi zahărul şi lăsaţi pe foc cu capac pentru încă o oră. Serviţi mâncarea caldă.
Pofta buna!