Tas kebab

Printeaza

Tas kebab din: costita de porc, orez, ceapa, usturoi, faina, pasta de rosii, ulei, unt, dafin, zahar, piper rosu, piper negru, patrunjel.

Ingrediente:Tas kebab

  • 500 g costiţă de porc fără oase
  • 1/2 cană de orez basmati
  • 2- 3 cepe
  • 1- 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de făină
  • 200 g pastă de roşii din conservă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de piper roşu
  • sare şi boabe de piper negru după gust
  • 1 legătură de pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în cuburi şi prăjiţi-o la foc mare, în ulei încins. Scoateţi carnea din tigaie şi în locul ei puneţi ceapa tăiată mărunt.

Imediat ce devine transparentă, adăugaţi usturoiul tocat, făina, ardeiul roşu şi pasta de roşii. Asezonaţi cu frunzele de dafin, zahărul, sarea şi piperul negru.

Odată ce aţi obţinut un amestec omogen, adăugaţi carnea, turnaţi apă şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 40 de minute.

Prăjiţi orezul în unt. Turnaţi apă (raportul orez – apă trebuie să fie de 1 la 3) şi fierbeţi la foc mic.

Serviţi mâncarea în farfurii adecvate, aşezând orezul în mijloc şi tocăniţa obţinută – tas kebab – în jurul său. Presăraţi pătrunjelul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.