Tartine cu icre de crap
PrinteazaTartine cu icre de crap din: franzela, icre, gris, ulei, lamaie, masline, andive, apa.
- 1 franzelă
- 100 g icre
- 2 linguri cu gris
- 1 cană cu ulei
- 1/2 lămâie
- măsline fără sâmburi
- 2 andive
- 1/2 ceapă de apă
Mod de preparare:
Faceţi o salată de icre: spălaţi icrele de sare sau săraţi-le cu o zi înainte de a le folosi (dacă aveţi icre proaspete), amestecaţi-le cu grisul fiert şi frecaţi-le cu ulei, pus încet.
După gust, subţiaţi cu zeamă de lămâie şi condimentaţi cu ceapă tocată (după ce aţi presărat-o cu sare şi aţi spălat-o în apă rece).
Aşezaţi icrele pe un platou, decoraţi cu jumătăţi de măsline, iar marginea platoului umpleţi-o cu foi de andive proaspăt spălate şi uscate într-un prosop curat sau faceţi tartine pe felii subţiri de franzela, pe care le decoraţi dupa gust şi pricepere, cu măsline şi andive.
Pofta buna!





