Tartine de vinete cu branză

Printeaza

Tartine de vinete cu branză

Tartine de vinete cu branză

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 4 roşii
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • 400 g brînză telemea
  • o ceapă albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 100 ml vin alb demisec
  • o lămîie
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • busuioc uscat
  • smîntînă
  • iaurt
  • caşcaval

Preparare:

Vinetele se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare. Se aşază pe un tocător de plastic şi se lasă 30 de minute la scurs.

Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază felii de vinete, felii de branză, ceapa albă tocată mărunt şi ardeii tăiaţi cubuleţe.

Se aşează deasupra felii de roşii, se condimentează, se presară busuioc uscat şi patru căţei de usturoi întregi.

Se adaugă o jumătate de cană de apă, vinul alb şi se introduce tava în cuptor.

Se ţin aproximativ 20 de minute, se scot din tavă şi se aşază pe un grătar de bucătărie sau pe un platou. Usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se pisează.

Se amestecă bine cu două linguri de ulei de măsline, sucul de lămîie, busuiocul uscat, sarea şi piperul. Se mixează totul şi se toarnă peste vinetele calde.

Tartine de vinete cu brînză

Tartine de vinete cu brînză.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune tartinele cu vinete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.