Tartine de mamliga cu ciuperci si branza

Printeaza

Tartine de mamliga cu ciuperci si branza din: mălai instant, brânză proaspătă de capră, ou, ulei de măsline, ulei de măsline, usturoi, ceapa, ciuperci champignon, vin alb sec, varză de Bruxelles, fulgi de migdale, sare, piper.

Ingrediente:Tartine_de_mamliga_cu_ciuperci_si_branza

  • 1 ceaşcă mălai instant
  • 100 g brânză proaspătă de capră
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon
  •  100 ml vin alb sec
  • 100 g varză de Bruxelles
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se fierbe mămăliga din mălaiul instant, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se sărează şi se piperează, apoi se înglobează brânza şi oul şi compoziţia se repartizează pe o tavă tapetată cu folie transparentă; stratul de mămăligă trebuie să aibă cca 1 cm înălţime.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte ceapa tocată cca 4 min. Se adaugă apoi felii de usturoi şi de ciuperci şi se prăjesc. După 2 min. se toarnă vinul şi apoi sferturi de verzişoare de Bruxelles; se înăbuşă 3 min., se sărează şi se piperează.

 

Mămăliga se taie sub formă de triunghiuri şi se repartizează pe fiecare farfurie câte 2 triunghiuri. Se aşază deasupra compo­ziţia de ciuperci şi se presară migdalele prăjite fără adaos de grăsime.

Tartine de mamliga cu ciuperci si branza

Tartine_de_mamliga_cu_ciuperci_si_branza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte tari tartinele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.