Tartine cu roşii şi pesto
PrinteazaTartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde.
- 8 rosii medii, taiate pe jumatate
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 felii de paine integrala
- 1 catel de usturoi
- 25 g seminte de pin, prajite
- 1 legatura mica de menta
- 1 lingura de otet balsamic
- 100 g ricotta
- salata verde, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C/gaz 5. Pune jumătăţile de roşii într-o tavă, aşezate într-un singur strat. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le bine şi dă-le la cuptor timp de 20 de minute. Lasă-le deoparte.
Prăjeşte pâinea, aromeaz-o cu usturoiul (păstrează căţelul întreg pentru a-l adăuga în pesto). Unge pâinea cu ulei de măsline şi aşaz-o pe farfurii.
Foloseşte un robot de bucătărie pentru a mărunţi seminţele de pin, menta, usturoiul, uleiul de măsline rămas şi oţetul balsamic. Mixează-le până obţii o pastă. Unge pâinea cu ricotta, apoi aşază felii de roşii coapte şi stropeşte-le cu sosul pesto. Serveşte alături de o salată, dacă doreşti.
Tartine cu roşii şi pesto
Pofta buna!
Foarte bine arata tartinele cu rosii