Tartine cu piure de fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:Tartine cu piure de fasole

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 300 g fasole albă boabe
  • 4 căţei usturoi
  • doi ardei capia
  • 50 g fulgi de ovăz
  • o linguriţă de boia dulce
  • o linguriţă de sare
  • o lin­guriţă de zahăr tos
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • salată verde

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se clăteşte şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se fierbe cu puţină sare şi piper, se scurge şi se pune într-un bol înalt.

Se adaugă sare şi piper după gust, boiaua, dulce usturoiul curăţat de foi şi două linguri de ulei de măsline. Se pasează cu un blender până capătă aspectul unui piure, eventual mai adăugându-se treptat puţin ulei sau din apa în care a fiert fasolea.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii. într-un castron se pun făina cernută, apa, o lin­guriţă de sare şi zahărul tos.

Se frământă, se taie bucăţi egale ca greutate şi se întind dreptunghiuri subţiri. Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se coc într-o tigaie încinsă.

Se lasă să se răcească, se ung cu piureul de fasole, se aşază felii de ardei capia şi se pre­sară fulgii de ovăz.

Tartine cu piure de fasole

Tartine cu piure de fasole

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.