Tartine cu pasta de ficat

Printeaza

Tartine cu pasta de ficat din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar.

Ingrediente:Tartine cu pasta de ficat

  • circa 100 g ficat fript sau prăjit (sau pastă de ficat/pateu din conservă)
  • 1-2 ouă fierte tari
  • 50-100 g unt (sau margarină)
  • mărar verde
  • sare
  • piper
  • opţional: 2 linguriţe de muştar

 

Mod de preparare:

Ficatul fript sau prăjit (eventual cu ceapă) este trecut prin maşina de tocat, obţinându-se o pastă. In cazul folosirii pateului din conservă, pasta nu are nevoie de o altă pregătire prealabilă.

Se amestecă untul, ficatul şi gălbenuşul ouălor. Eventual, se adaugă 1-2 linguri de muştar.

Când amestecul se omogenizează, se adaugă sarea şi piperul. După realizarea tartinelor, acestea se presară cu mărar tăiat mărunt şi se ornează cu albuşul ouălor şi eventual cu feliuţe fine de castraveciori muraţi sau gogoşari acri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.