Tartine cu ardei

Printeaza

Tartine cu ardei din: ceapa, ardei gras, ardei lapia, rozmarin, patrunjel, ulei de masline, supa de legume, malai, parmezan, unt, sare, piper.

Ingrediente:Tartine_cu_ardei

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei kapia verzi
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 l supa de legume
  • 250 g malai
  • 6 linguri parmezan ras
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeiul se curăţă de şi se taie bucăţele. Ardeii kapia verzi se spală, se curăţă şi se taie mărunt.

Intr-o tigaie se încing două linguri de ulei de măsline. Ceapa se căleşte, apoi se toarnă deasupra supa şi se dă un clocot.

 

Se adaugă ardeiul, gogoşarii, rozmarinul, mălaiul şi se lasă la foc mic, amestecând.

Mămăliga se fierbe 2 minute, până începe să se umfle. Se mai lasă la foc mic 10 minute, amestecând.

Se ia de pe foc, se adaugă 4 linguri de parmezan ras, pătrunjelul tocat şi 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper, unt, până se obţine o cremă. Se unge o tavă de cu ulei de măsline.

Se întinde mămăliga în tavă şi se unge la suprafaţă cu ulei de măsline.

Se lasă 1 oră să se răcească , apoi 4-5 ore la frigider.

Se taie tartinele, se pune parmezan şi se dau la cuptor.

Tartine cu ardei

Tartine_cu_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.