Tartine cu anşoa

Printeaza

Tartine cu anşoa

Ingrediente:Tartine cu anşoa

  • baghete
  • o legătură de ceapă verde
  • un fir de usturoi verde
  • 50 g măsline feliate
  • 500 g roşii
  • 300 g caşcaval
  • un borcan de fileuri de anşoa picante
  • doi căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • busuioc uscat
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc timp de cîteva minute, apoi se pun roşiile, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert timp de zece minute, se adaugă măslinele feliate şi se lasă să clocotească încă două minute.

Se opreşte focul, se presară pătrunjel tocat şi se lasă să se răcească. Baghetele se taie în jumătăţi, apoi în bucăţele.

Se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se ung cu usturoiul curăţat de foi, se stropesc cu ulei şi se presară busuiocul.

Se aşază felii de caşcaval, se toarnă sosul de roşii, se aşază fileurile de anşoa şi se presară pătrunjel tocat.

Tartine cu anşoa

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun. O sa fac mai des tartine cu ansoa, e simplu si gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.