Tartiflette cu bacon

Printeaza

Tartiflette cu bacon din: cartofi, bacon, smantana, ceapa, branza, unt, ulei.

Ingrediente:Tartiflette cu bacon

  • un kg cartofi
  • 300 g cuburi de bacon afumat
  • 4 cepe
  • 250 ml smântână
  • o bucată brânză Reblochon
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Intre timp, ceapa tăiată peştişori se pune la călit în amestec de unt şi ulei. Când a devenit translucidă, se adaugă cubuleţele de bacon. Se lasă să se călească şi acestea.

Se curăţă cartofii şi se taie rondele de un cm care se aşază într-un vas de cuptor în straturi alternative cu ceapa şi baconul. Se toarnă smântână.

Se taie toată brânza felii care se aşază peste smântână.

Se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.