Tartelete cu peşte

Printeaza

Tartelete cu peşte

Ingrediente:Tartelete cu peşte

  • 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic
  • 3 ouă
  • 150 g frişcă lichidă
  • 1 1/2 lingură făină
  • 90 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 3/4 pahar vin
  • 18 tartelete coapte din foitaj

 

Mod de preparare:

Din peşte se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare, piper, 1/2 pahar vin şi 1 ceapă.

După ce s-a răcit puţin, se scoate carnea de pe oase, se taie mărunt şi se amestecă cu un sos alb făcut din unt, făină, zeamă de peşte, 80 g frişă lichidă sau 1 1/2 lingură smîntînă.

Cu această com­poziţie se umplu tarteletele. Fileurile de peşte crud se pisează şi se amestecă cu 3 gălbenuşuri, 70 g frişcă lichidă sau lapte, puţin piper şi albuşurile bătute spumă.

Se pune cîte o linguriţă din compoziţie în fiecare tartelă şi apoi se dau la cuptor circa 15 minute ,înainte de a le servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.