Tarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba

Printeaza

Tarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba din: unt, făină, zahăr, zahăr vanilinat, sare, oua, visine, scorţişoară, vişinată, mascarpone, ciocolată albă, dulceaţă de vişine.

Tarte_cu_visinata_scortisoara_si_cicolata_alba

Ingredeinte pentru blaturi:

  •  125 g unt rece
  •  250 g făină
  •  50 g zahăr
  •  1 plic zahăr vanilinat
  •  1 praf sare
  •  1 gălbenuş

Ingrediente pentru cremă şi decor:

  •  500 g vişine
  •  1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  •  2 linguri vişinată
  •  250 g mascarpone
  •  100 g zahăr
  •  1 plic zahăr vanilinat
  •  25 g ciocolată albă
  •  2 linguri dulceaţă de vişine

Mod de prpearare:

Se frământă aluatul din fulgi de unt, făină, zahăr tos, zahăr vanilinat, sare şi gălbenuş. Se dă la frigider 30 min. Se curăţă vişinele de sâmburi, se toacă şi se aşază intr-un castron; se adaugă praf de scorţişoară şi vişinată şi se lasă să se mari- neze 15 min.

Se întinde o foaie de alu­at, se taie 8 cercuri şi se aşază în forme, ridicându-se margine. Se coc la 220° C. Se lasă să se răcească şi se scot din forme. Se ung cu ajutorul unei pensule cu un amestec de dulceaţă şi 1/2 lingură de apă.

 Se amestecă mascarpone cu zahăr tos şi zahăr vanili- nat şi se înglobează vişinele, cu tot cu marinată. Se aşază crema în hiaturile de tartă şi se dau la frigider 2 ore. Apoi se decorează cu ciocolată rasă şi praf de scorţişoară.

Tarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba

Tarte_cu_visinata_scortisoara_si_cicolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.