Tarte rafinate, cu mure
PrinteazaTarte rafinate, cu mure din: oua, zahar, faina, unt, mure, praf de copt, frisca, jeleu de mure, oua, otet balsamic, vin spumos.
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 250 g făină
- 100 g unt
- 200 g mure
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g frişca bătută
- 50 g jeleu de mure
- 4 gălbenuşuri
- 50 ml oţet balsarpic alb, dulce
- 100 ml vin spumos
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu 60 g zahăr şi 2 linguri apă fierbinte. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se unge fundul a 6 forme mici de tarte, se îmbracă formele în aluat şi se coc 12-15 min.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească puţin, apoi se desprind din forme şi se aşază pe un grătar. Se ung cu jeleu topit şi se aşază deasupra mure.
Gălbenuşurile se bat la bain-mărie cu restul de zahăr şi oţet; se înglobează vinul spumos, apoi frişca bătută. Se decorează tartele cu spuma de vin şi mure.
Pofta buna!